GhasedakOnline.com

First Page








  Shrink Font Grow Font  Jul 1, 2004

Issue 9


 قاصدک

از سخنرانی چه خبر:

به همت کانون مهندس (انجمن كانادایی مهندسان و معماران ایرانی) در روز ۲ ژوئن آقای دکتر جعفر ارکانی‌حامد سخنرانی‌ای با عنوان «مقصد به مارس»‌ ایراد کردند .دکتر ارکانی حامد که اکنون استاد ژئوفیزیک دانشگاه مک‌گیل می‌باشد، در گذشته استاد و رییس سابق دانشکده‌ی فیزیک دانشگاه صنعتی شریف بوده‌اند.

در جلسات هفتگی آگورا در روز ۵ ژوئن پوریا لطفی دانشجوی دانشکده‌ی خاورمیانه شناسی دانشگاه تورنتو پیرامون Characterizing Persians: Depictions of the Persian Character in Western Travelogues صحبت کرد.  همچنین جلسه‌ی روز ۲۶ ژوئن آگورا به بحث آزاد پیرامون انتخابات فدرال با عنوان «به چه کسی رای خواهید داد؟» اختصاص داشت.

به همت کانون ایرانیان دانشگاه تورنتو و  اتحادیه‌ی دانش‌جویان ایرانی دانشگاه تورنتو در روز ۱۲ ژوئن خانم اعظم طالقانی پیرامون «تحلیل تفکر سیاسی معاصر ایران و جنبش حقوق زنان در ایران» صحبت کردند.

در کنفرانس International Social Consortium که از روز ۶ تا ۹ ژوئن در دانشگاه یورک برگزار شد، خانم شکوفه سخی پیرامون Workers Unite, You Have More to Lose than your Mortgage سخنرانی کردند.

در جلسات گروه نگاه روز ۱۱ ژوئن Justin Podur درباره‌ی «سیاست خارجی کانادا در قبال خاورمیانه: گذشته و آینده»  و در روز ۲۵ ژوئن آقای مجتبی مهدوی راجع به «مذهب و گذار به دموکراسی در ایران پس از انقلاب» صحبت کردند.

دکتر احسان یارشاطر استاد دانشگاه کلمبیا و مدیر دایره المعارف ایرانیکا و دکتر محمد جمشیدی استاد دانشگاه نیومکزیکو و متخصص مرکز فضایی ناسا در روز ۱۶ ماه ژوئن در هتل Hilton در مارکهام تورنتو سخنرانی کردند. این برنامه را شبکه‌ی ایرانی‌-کانادایی و دانشکده‌ی خاورمیانه‌شناسی دانشگاه تورنتو برگزار کردند.همچنین به همت  کانون ایرانیان دانشگاه تورنتو  در روز ۱۷ ژوئن دکتر احسان یارشاطر درباره‌ی دایره المعارف ایرانیکا در دانشگاه تورنتو سخنرانی کردند.

به همت گروه نگاه در روز شنبه ۱۹ ژوئن جلسه‌ی سخنرانی و پرسش و پاسخ پیرامون مطبوعات و دموکراسی در ایران برگزار شد. در این جلسه آقای عیسی سحرخیز، عضو شورای مرکزی انجمن دفاع از آزادی مطبوعات، نماینده‌ی انتخابی مدیران مسوول مطبوعات در هیات نظارت بر مطبوعات، و مدیر مسوول ماهنامه‌ی آفتاب سخنرانی‌ای با عنوان «مطبوعات ایران: جمعبندی دوران اصلاحات» ایراد کردند. سپس دکتر رضا براهنی، نویسنده، شاعر و استاد ادبیات تطبیقی پیرامون «تجربه‌ی ناتمام دموکراسی در ایران» و آقای حسن زرهی، سردبیر نشریه شهروند پیرامون «تجربه ارتباط دوپارگی فرهنگی» سخنرانی کردند.

از فیلم و تئاتر چه خبر:

در روزهای ۱۲ و ۱۳ ماه ژوئن نمایش کمدی «سوپر بقالی ایرانی» به کارگردانی حسین افصحی و بازی اکبر عبدی در تورنتو به اجرا درآمد. این اولین اجرای صحنه‌ای اکبر عبدی در خارج از ایران بود.

نخستین جشنواره‌ی سینمای معترض ایران در تبعید (فایل pdf) توسط کانون خاوران در روز یکشنبه ۲۰ ژوئن در دانشگاه تورنتو برگزار ‌شد.

روز شنبه ۵ ژوئن شبکه‌ی تلویزیونی  بی‌بی‌سی‌ ورلد در برنامه‌ی مستند هفتگی‌ The World Uncovered  ، مستندی درباره‌ی رابطه‌ی ایران و آمریکا پخش کرد.

فیلم The terminalبه کارگردانی Steven Spielberg و با بازی Tom Hanks از اواخر ژوئن به روی پرده رفته است. داستان این فیلم با الهام از زندگی چندین ساله‌ی یک ایرانی در یک فرودگاه بین‌المللی نوشته شده است.

از سیاست چه خبر:

پلیس کانادا اعلام کرد که بررسی‌هایش نشان می‌دهد که پلیسی که سال گذشته با شلیک گلوله کیوان تابش، کانادایی ایرانی‌تبار اهل ونکوور را به قتل رساند مقصر نبوده است. به دنبال این خبر خانواده‌ی کیوان تابش اعلام کردند که مساله را پیگیری قضایی می‌کنند. از سویی دیگر خبرگزاری ایسنا خبر داد که در اعتراض به رای صادره مبنی بر برائت پليس كانادا كاردار سفارت كانادا در تهران به وزارت خارجه احضار شد.


روزنامه‌ی گلوب‌اند‌میل در شماره‌ی روز ۱۲ ژوئن خبر جلوگیری از وکالت خانم شیرین عبادی در پرونده‌ی زهرا کاظمی را منتشر کرد.

استفان هاشمی، پسر زهرا کاظمی در نامه‌ای سرگشاده به ژان کرتین نخست‌وزیر سابق کانادا از تصمیم وی برای سفر به ایران به‌عنوان نماینده‌ی یک شرکت نفتی انتقاد کرد.

در انتخابات مجلس فدرال کانادا که در روز ۲۸ ژوئن برگزار شد تنها یک نامزد ایرانی‌تبار با نام پیام اسلامی منوچهری حضور داشت که از سوی حزب محافظه‌کار حمایت می‌شد. وی که ۲۵ سال دارد موفق به کسب آرای لازم برای راه‌یافتن به مجلس نشد. روزنامه‌ی شرق در روز پنج‌شنبه ۲۸ خرداد گفت‌ و گویی با او را  منتشر کرد.

از انجمن‌ها چه خبر:

به همت انجمن دانشجویان ایرانی دانشگاه واترلو مهمانی رقص بهاری در روز ۳ ژوئن برگزار شد.

کانون اندیشه، گفتگو و حقوق بشر با حمایت هفته‌نامه‌های شهروند و پیک‌روز در روز ۵ ژوئن به بهانه‌ی روز جهانی کودک (اول ژوئن) برنامه‌ای با عنوان «کودک ایران: اشک‌ها و لبخندها» در کتابخانه‌ی مرجع تورنتو برگزار کرد. در این برنامه که شامل شعر، نمایش اسلاید، آواز و موسیقی توسط هنرمندان نوجوان و نمایش فیلم بود، شادی مختاری پیرامون حقوق کودک و نقض آن در ایران و غزل مصدق درباره‌ی انجمن حمایت از حقوق کودک در ایران صحبت کردند.

به همت اتحادیه‌ی دانش‌جویان ایرانی دانشگاه تورنتو در روز ۱۵ ژوئن فیلم کما به کارگردانی آرش معیریان در دانشگاه تورنتو به نمایش در‌آمد.

از موسیقی چه خبر:

روز یک‌شنبه ۱۳ ژوئن برنامه‌ی موسیقی‌ ایرانی و رقص به همت گروه نماه در St. Lawrence Centre For The Arts برگزار شد.

دیگر چه خبر:

جواهرات امیر شیخ‌وند در گالری آرتا تا روز ۴ ژوئن به نمایش گذاشته شد.

عکس‌های Aleksandar Otovic از ایران طی سال‌های ۱۹۵۸ تا ۱۹۶۱ با عنوان Iran Revisited از تاریخ ۵ تا ۱۸ ژوئن در گالری آرتا به نمایش گذاشته شدند.

بنا به دعوت دبیر نخستین جشنواره وبلاگ‌ها و نشریات الکترونیکی که به همت مجموعه‌ی پرشین‌بلاگ و با حمایت سازمان ملی جوانان از تاریخ ۱۹ تا ۲۱ خرداد ماه در تهران برگزار شد، قاصدک در این جشنواره شرکت کرد.

به گزارش روزنامه‌ی گلوب‌اند‌میل یک ایرانی در ایالت آنتاریو به اتهام پولشویی دستگیر شد. این خبر در سایت رسمی RCMP هم آمده است.

از آینده چه خبر:

اتحادیه‌ی دانش‌جویان ایرانی دانشگاه تورنتو در روز‌های ۳ و ۴ ژوییه اردوی مزرعه‌ی هارت هاس را برگزار خواهد کرد.

در جلسات گروه نگاه در روز جمعه ۹ ژوییه، سینا رحمانی درباره‌ی «تروریسم» سخنرانی خواهد کرد.

مراسم سالگرد کشته شدن زهرا کاظمی خبرنگار ایرانی‌کانادایی در روز ۹ ژوییه در دانشگاه کنکوردیای شهر مونترال برگزار می‌شود. در این برنامه که برگزارکننده‌ی آن «بنیاد زهرا کاظمی» است، استفان هاشمی، پسر زهرا کاظمی و دکتر شهرزاد مجاب، استاد دانشگاه تورنتو صحبت خواهند کرد.

جشنواره‌ی سینمای مهاجرت امسال همانند سال‌های گذشته این‌ بار در تاریخ ۱۷ و ۱۸ ژوییه در سالن کافلر دانشگاه تورنتو برگزار می‌شود. این جشنواره با کمک کانون ایرانیان دانشگاه تورنتو برگزار می‌شود.

در جلسات گروه آگورا، باقر موذن روز ۲۴ ژوییه درباره‌ی «تاریخچه‌ی گیتار» صحبت خواهد کرد.



.:top:.




Send Comments
Archive